Masa jajowa

Pasteryzowana Masa Jajowa jest alternatywą zastosowania jaj świeżych w przemyśle cukierniczym, makaroniarskim, a także w przetwórstwie rolno-spożywczym. Jest to produkt przefiltrowany, homogenizowany, pasteryzowany, a co za tym idzie, pozbawiony wszelkich zanieczyszczeń stałych. Jednolita struktura i wodnista konsystencja doskonale pomaga mieszać masę jajową z innymi produktami, np. mąka czy cukier. Masa jajowa to także bezpieczeństwo i czystość bakteriologiczna.

Na 1 kg masy jajowej przypada około  22-23 sztuki jaj kurzych.

Dla naszych klientów oferujemy dostawy :

– w cysternie do 25 000 kg

– w kontenerze o pojemności 1000 kg

Oba powyższe warianty mają termin przydatności do spożycia 7 dni od daty produkcji

– w standardowych opakowaniach aseptycznych  Bag – in – box 10 kg i 20 kg, napełniane w osłonie neutralnych gazów gdzie termin przydatności do spożycia to 21 dni.
Warunki przechowywania: 0°C – +4°C

Firma OVOTEK Sp. z o.o. udziela atestu na każdą partię Masy Jajowej, dostarczonej do Klienta, gwarantując czystość mikrobiologiczną produktu.