O nas
Nasze doświadczenie budujemy od ponad 30 lat, dostarczając na polskie i światowe stoły świeże jaja o wyjątkowym smaku.
Nasze jaja produkujemy ściśle ze standardami Unii Europejskiej. Specjalizujemy się w chowie ściółkowym i klatkowym. Mamy własne fermy, dlatego cały proces produkcji jest przez nas ściśle kontrolowany – począwszy od wyboru jakościowej i zbilansowanej paszy dla naszych niosek, po wylęgarnie kur, a na końcu pyszne jaja, które goszczą w polskich i europejskich domach.
Naszym priorytetem jest produkt mikrobiologicznie bezpieczny dlatego higiena produkcji, pełna certyfikacja całego procesu, zarówno w standardowej formie, jak i ponadnormatywnej: system jakości Ovotek OVOCERT gwarantują jaja o najwyższej jakości i niepowtarzalnym smaku.
Proces zintegrowany
Nasza historia
Ferma Ovotek mieści się w malowniczej wsi Bobrzany, położonej nad rzeką Bóbr w gminie Małomice, w pobliżu obszaru Natura 2000. Otoczona zielonym krajobrazem, pełnym dziewiczych lasów, bezkresnych łąk i pól.
Nasza historia to przeszło 30 lat doświadczenia, w którym rozwijamy polskie rolnictwo, rzetelnie pracujemy na rzecz rodzimej gospodarki, wspieramy rynek pracy oraz szeroko promujemy polskie produkty w Europie, i na świecie.